, , , ,

Presentació de l’Ecoregió a Blanes

Des de DynamisLab, com a Think Tank per la sostenibilitat, presentem unes aportacions pels programes electorals a les eleccions Municipals. Són moltes les organitzacions i persones que ens pregunten, i demanen consell per al desevolupament de polítiques actives cap a la sostenibilitat.

El dissabte 18 d’abril serem al Fòrum Blanes, organització independent que vol aportar propostes i projectes en l’àmbit municipal en eixos propis de l’activitat de DynamisLab com les Smart Cities, el turisme responsable i el repte d’acostar l’Universitat a la ciutadania. La nostre aportació principal serà la presentació de l’Ecoregió.

La  qüestió principal és Què podem fer pels municipis?

Veure 10 dinàmiques per una política municipal més sostenible

1. Aportar 11 anys d’experiències desenvolupant polítiques públiques: crear un LivingLab municipal: elteumunicipiLab.

2. Introduir noves eines de gestió de processos, objectius i gerència municipal. SCRUM

3. Construir la identitat del municipi des de les arrels. Arrelar les persones al municipi.

De la biografia associativa cap a la biografia social municipal.

4. Innovació social: De la biografia social a l’economia social municipal.

5. Innovació en tecnologia de la informació, cap a l’economia sostenible 2.0

6. Fomentar l’agricultura social.

7. Impulsar la formació sistemàtica per una economia sostenible.

8. Introduir la nova Instrucció comptable per l’Administració local , per augmentar la consciència econòmica de l’Ajuntament com a organisme viu.

9. Constitució d’una Ecoregió

El desenvolupmanet que hem fet en economia social innovadora, que han portat a ser una de les 3 empreses estatals seleccionades pel projecte europeu SEFORIS, conjuntament amb el grup Mondragón i Som Energia.

Fruit d’aquesta experiència, ara impulsem el projecte Regionalwert AG, que hem traduït i representem com a Ecoregió Catalunya SA. La síntesis de Regionalwert és que 600 ciutadans, han aportat 3M€ a una Societat Anònima per invertir en participacions d’empreses de la cadena de valor de l’agricultura ecològica de la regió de Friburgo. És a dir que han invertit en productors, botigues, elaboradors, distribuidors i  empreses de serveis ecològiques.

La proposta per fer una Ecoregió al teu municipi, és impulsar una convocatòria pública on l’admintració aporti 100.000€, els empresaris 300.000 i la ciutadania mitjançant l’Ecoregió 100.000€.  I crear una societat anònima regional per fomenar l’economia regional ecològica.

10. Et volem escoltar, ajudar i acompanyar. Construim junts ?

 

10 dinàmiques per una política municipal més sostenible