, , , , , ,

1a Trobada de Formació de formadors d’horts socials ecològics

MANRESA, dijous 16 d’ abril de 2015 La trobada pretén presentar diferents projectes agro-socials que ja estan en marxa en el territori, amb els seus punts forts i febles, i crear una taula de debat i discussió per a la detecció de les necessitats formatives de tots aquells que volen implementar un projecte agro-social ecològic.

Foto Punt ECO i Aspid

Foto Punt ECO i Aspid

La jornada s’emmarca en el projecte europeu Erasmus+ “Eco-motive”, en què participa l’Escola Agrària de Manresa juntament amb quatre entitats hongareses, una de romanesa i una d’anglesa. Aquest es fixa com a objectiu d’elaborar eines de formació de formadors en producció ecològica a petita escala, en els següents àmbits: fructicultura, horticultura, ramaderia de petits animals i comercialització. Aquesta jornada va adreçada a totes les entitats, ONG, administracions, agents socials i persones que estiguin implicats o vulguin iniciar un projecte agro-social ecològic.

Programa 9.15 h  Inscripcions i lliurament de la documentació  

9.30 h  Presentació de la jornada en el marc del projecte Eco-motive Sr. Charles-André Descombes, professor a l’Escola Agrària de Manresa.

10.00 h  Projecte 3C: Cultivant, clima i comunitat Sra. Damiana Conde, coordinadora nacional del Projecte 3C. Sr. Albert Amorós, tècnic agrícola a Projecte 3C.

10.30 h  Iniciatives socials a Terrassa: Hort de Caritas Sr. Sergi Massanés, jardins sostenibles l’Auró.

11.00 h  Horts Socials a Barcelona i àrea metropolitana: perfil usuaris i formats dels Horts Sr. German Martinez Boira, formador en agricultura ecològica. Tarpuna.

11.30 h  Pausa

12.00 h  El paper dinamitzador dels Ajuntaments i Administracions Sra. Nuria Riera, serveis socials de l’Ajuntament de Premià de Dalt.

12.30 h  Projectes innovadors en agricultura social Sr. Oriol Costa, president de Dynamis.

13.00 h  Horts Socials de Tarpuna: Una visió social i estratègica Sr. Josep Maria Vallés, president de la Cooperativa Tarpuna.

13.30 h  Taula Rodona amb els ponents Modera: Sra. Glòria Colom, professora a l’Escola Agrària de Manresa.

14.00 h  Conclusions i Cloenda de la Jornada   Organització: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

En col·laboració amb: Humana, Caritas, Ajuntament de Premia, Tarpuna, el projecte ECOMOTIVE Erasmus  i DynamisLab

Lloc de realització: Escola Agrària de Manresa Avinguda Universitària, 4-6 (Edifici FUB). Aula 001 –  08240 MANRESA   Inscripcions La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Escola Agrària de Manresa (Tel. 93 874 90 60 – A/e: ccagraria.manresa@gencat.cat) o a través de la web http://tinyurl.com/formacio-formadors També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt   Manresa: Programa complert i versió pdf per imprimir

 

Més informació:

www.agriculturasocial.saviae.com