, , , ,

Horts Socials de Torelló

El projecte consisteix en canviar la ubicació dels horts urbans del municipi i dotar-los de les infraestructures necessàries per desenvolupar l’agricultura social, l’hortoteràpia i la participació ciutadana.

Llegir més

, , , , , , , ,

EcoRegió Empordà

L’EcoRegió és una comunitat econòmica d’inversió en tota la cadena de valor de l’alimentació ecològica.

És un model on alemanya ha reunit 4M€ de 700 persones, i que ara volem portar a Catalunya i especialment a l’Empordà.

Llegir més

, , , , , , , , , ,

Una Societat Anònima per promoure l’economia regional ecològica!

És una gran satisfacció trobar allò que fa temps que estàs buscant. I si la investigació és des de fa

temps, llavors encara més! Una Societat Anònima per promoure l’economia regional ecològica!

L’emprenedor social Christian Hiss va iniciar el projecte Regionalwert a Alemanya (Friburg), una

regió com dos cops Girona en superfície i població.

Avui ja aglutina més de 500 socis inversors particulars amb un capital de 3M€.

Accedeix a l’article complert d’EcoRegio a la Revista Girosalut Febrer >>

,

Nou Butlletí d'Agricultura sotenible 2.0

 
Pots consultar el butlletí complert a aquí
 
 
  Nou vehicle d’Agrologist: Plataforma de Logística , Distribució i Transport
  El nou vehicle frigorífic ja ha començat a fer els primers repartiments!!!

  La  missió d’Agrologist és optimitzar els costos del transport i  la logística de distribució de productes locals i ecològics!

 
   Envieu-nos un correu a: logistica@saviae.com, i ens posarem en contacte amb vosaltres.

   

 

 

Humana Day, a Catalunya dedicat a l’agricultura social

Humana Day és un esdeveniment anual internacional en què participen col · laboradors i amics de la Fundació. El seu propòsit: difondre la tasca de la Federació Humana People to People i dels seus membres. Al fil de la celebració del XXV aniversari, es celebrarà a la seu de l’Ametlla del Vallès una jornada de portes obertes i el lliurament de els III Premis de Reciclatge Tèxtil, i presentació delprograma d’Agricultura Social a Catalunya.

Dia: 13 de setembre 2012
Lloc: Seu d’Humana  a l’Ametlla del Vallès (Google maps)
Hora: 18h

Al finalitzar l’esdeveniment es servirà un còctel-sopar.

Si voleu confirmar i anar-hi junts: dynamis@dinamis.cat

 


Sessió de custòdia agrària amb EbreAmunt
29 de setembre 2012
EbreAmunt és una de les iniciatives sel·leccionades pel programa d’agricultura social, i Dynamis assessora per desenvolupar una marca de transformació i comercialització de productes agroalimentaris ecològics vinculats a la inserció de persones amb risc d’exclusió social a l’Ebre.

  • Demostració de la sega d’arròs
  • Arts de pesca tradicional
  • Visita a l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta, a conèixer l’evolució el Delta, la transformació agrícola, espècies de fauna i flora, …
  • Com són les barraques tradicionals del Delta
  • Jocs tradicionals: birles.

Conveni de col·laboració entre Dynamis i la ForquillaGironina!
El portal de referència dels restaurants de Girona amb 500 restaurants, notícies, vídeosrecepta… entra-hi si encara no ho coneixes!
Properament tindrem fruits d’aquesta col·laboració!

Agricultura Cívica a Europa: exemples i propostes

Agricultura Cívica a Europa: exemples i propostes d’un seminari internacional amb Terre de Liens (França), Regionalwert (Alemanya), Red Calea (Extremadura) i altres. (FlorindaPlans i Magaly Castañeda, Associació l’Era; Jordi Pietx, xct)


En Jordi Pietx de la xct i na Florinda Plans de l’Associació L’Era ens van presentar diferents experiències europees dedicades a la gestió del medi agrari. Arrel de la jornada d’emprenedors socials org
anitzada per la Fundació Ashoka celebrada aquest mes de juny, es va poder dedicar un dia a parlar del futur de l’agricultura i l’agricultura cívica a Europa.
La primera experiència explicada vas ser “Terre de Liens”, una associació sense ànim de lucre creada el 2003 que té per objectiu l’adquisició de finques agràries per posar-les a disposició de nous pagesos (que treballen en projectes ecològics). Actualment existeixen 2.200 Ha repartides en 80 finques que han rebut de donacions o a través de la seva compra amb els diners aportats pels seus 5.500 socis.
Per tal de gestionar aquest sistema utilitzen una empresa solidària que recull inversions dels ciutadans (han recollit 22 milions d’euros) i una fundació que accepta donacions de diners o finques.
La segona experiència Regionalwert és una empresa privada d’economia social creada el 2006.
Té per objectiu promoure una xarxa de negocis a nivell regional relacionats amb l’agricultura i els aliments ecològics. L’empresa que compta amb 460 socis, té un capital de 1,7 milions d’euros i finança 9 empreses que donen feina a 50 persones. L’empresa té dos tipus de beneficis, uns monetaris i els altres ambientals i  socials.

La darrera experiència Red Calea, una agrupació professional del nord d’Extremadura creada amb l’objectiu de difondre i aplicar valors agroecològics. Aquesta agrupació desenvolupa tasques d’animació, formació, divulgació, comercialització dels productes ecològics, etc…
Per saber-ne més podeu consultar l’article “Una nova agricultura per a una nova societat” de la revista Agrocultura nº 46.
Seguidament en Jordi Pietx va mostrar un mapa on es recullen algunes de les experiències d’agricultura cívica desenvolupades a Europa:  http://bit.ly/mzCdns amb l’objectiu d’afavorir l’accés a la terra.
 
D’altra banda la xct va plantejar la possibilitat de fer una sortida de camp a França per conèixer l’experiència de “Terre de Liens” i explotacions de la zona de Montpellier que poden ser exemplars.
Cada una de les entitats interessades en participar ho haurà de comunicar a la xct i fer-se càrrec de les despeses de desplaçament i allotjament en cas necessari.

Resum de l’Acta del GTCA, escrit per Cèlia Clotes

Altres notícies:

Consulteu els resultats del recull d’iniciatives de custòdia agrària