Jornada de reflexió sobre la producció i l'alimentació ecològiques a Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en els darrers anys va elaborar i posar en marxa un Pla d’Acció per al desenvolupament de l’alimentació i l’agricultura ecològiques a Catalunya.


El proper dijous 13 d’octubre de 2011 es farà una jornada de reflexió i debat sobre la producció i l’alimentació ecològiques a Catalunya, que tindrà lloc a les instal·lacions del Centre de Capacitació Agrària de Manresa (Fundació Universitària del Bages), en la que es desenvoluparan simultàniament 3 taules de treball, relacionades amb els àmbits de la producció, la comercialització i el consum.


Adjuntem PDF
Aquest Pla d’Acció va ser conseqüència dels treballs previs endegats en el primer Congrés Català de la Producció Agroalimentària Ecològica que es va celebrar a Mollerussa l’any 2005, on es van aplegar més de 300 persones en representació del sector ecològic per debatre quina era la situació en aquell moment, i quines les necessitats.


Les conclusions d’aquest Congrés es van desenvolupar i concretar en el Llibre blanc de la producció agroalimentària ecològica a Catalunya, elaborat i publicat l’any 2006 pel Departament, amb la col·laboració d’experts i representants del sector.

Després d’aquests anys ara toca fer balanç de quina és la situació actual, actualitzar l’anàlisi i les propostes realitzades en el seu moment i reorientar les actuacions en el marc de la present legislatura. El sector ha evolucionat molt en els darrers anys, i les actuacions s’han d’ajustar a la nova situació en la que ens trobem immersos, recollint l’experiència assolida fins ara.

Per aquest motiu us convoquem a una jornada de reflexió i debat sobre la producció i l’alimentació ecològiques a Catalunya, que tindrà lloc el proper 13 d’octubre de 2011 a les instal·lacions del Centre de Capacitació Agrària de Manresa (Fundació Universitària del Bages), en la que es desenvoluparan simultàniament 3 taules de treball, relacionades amb els àmbits de la producció, la comercialització i el consum.

Us podeu inscriure a la jornada fins al dilluns 10 d’octubre enviant un correu a eco.daam@gencat.cat o trucant al telèfon 93 304 67 00 (demaneu per producció ecològica). Caldrà que especifiqueu en quina taula de treball voleu participar.

Donada la importància d’aquesta trobada pel futur del sector, us invitem a participar i a aportar les vostres reflexions i propostes, del tot necessàries per continuar creixent plegats.