Oportunitats i eines d’Internet aplicades a l’agricultura ecològica

Les jornades puntXpunt estan dedicades a compartir les eines i pràctiques que Internet ens ofereix per ser més competitius. El seguiment de la reputació de la marca a Internet, la potenciació de les vendes obrint nous canals, l’especialització o la potenciació de grups de clients fidels, prenen una nova dimensió amb Internet.
20 de juliol (de 9:00h a 13:00h)
Segueix aquesta notícia aquí.
Auditori PIMEC – Barcelona



Les jornades puntXpunt estan dedicades a compartir les eines i pràctiques que Internet ens ofereix per ser més competitius. El seguiment de la reputació de la marca a Internet, la potenciació de les vendes obrint nous canals, l’especialització o la potenciació de grups de clients fidels, prenen una nova dimensió amb Internet.
A qui va adreçat?
Aquest puntXpunt s’adreça al món de l’agricultura ecològica, sense distingir sectors dintre de l’amplia indústria agrícola, ni cap àmbit geogràfic en concret.
Agenda
Dimecres, 20 de juliol de 2011 a les 9 del matí
9:00h – Inscripcions i rebuda dels assistents
9:15h – Benvinguda:
– Antoni Cañete, secretari General de PIMEC
– Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT
9:35h – Observatori: L’agricultura ecològica i les TIC a Catalunya
– Lluís Vila, tècnic de la Subdirecció General d’Agricultura del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
9:50h – Les possibilitats d’Internet aplicades a l’agricultura ecològica. Comunicació, màrqueting, nous canals i models de negoci
– Marc Garriga Portolà, expert en projectes web
10:50h – Torn obert de paraula
11:00h – Pausa cafè
11:30h – Els reptes de l’agricultura ecològica. Casos pràctics.
Presentació a càrrec de Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT
– La Tavella
– Aforavila
– Granja la Selvatana
– Saviae
12:30h – Conclusions
12:40h – Cloenda institucional:
– David Coll, president de PIMEC Agroalimentari
– Jordi Sala, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya
13:00h – Finalització de la jornada
Quant?
L’assistència és gratuïta, tot i això, és imprescindible fer la inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat i les places es donaran per rigorós ordre d’inscripció.
Perfil dels ponents
Lluís Vila
És diplomat en Enginyeria Tècnica Agrícola en Explotacions Agropecuàries per la UPC i llicenciat en Veterinària per la UAB.
Actualment, és membre de l’equip que coordina el Pla d’Acció interdepartamental per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012 del Servei de producció Agrícola, Serveis Centrals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Marc Garriga
És Enginyer Informàtic i Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat (Màrqueting). A la Facultat d’Informàtica va descobrir el “món web”, del qual no s’ha separat fins ara. Ha estat consultor d’eBusiness en el sector privat però des de fa més de 8 anys està treballant pel sector públic especialitzant-se en l’administració electrònica, la gestió dels indicadors web i últimament, en l’obertura de les dades públiques (OpenData).
“Estic plenament convençut que estem “migrant” a una nova societat, la Societat del Coneixement on les persones recuperen el seu protagonisme… i el seu futur!”
La Tavella
És un projecte d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever basat en la producció i venda de fruites i verdures ecològiques certificades per Internet amb el format de cistella tancada. A l’actualitat compta amb una plantilla de 115 treballadors.
Marc Alegre > És responsable de comunicació a Internet a La Tavella, a més és responsable de comunicació en línia de La Fageda i redactor i presentador al Grup Lavinia.
Jordi Llauradó > És el responsable financer, de comunicació i de nous projectes a l’Associació Sant Tomàs – AISD Viver de Bell-Lloc, entitats sense ànim de lucre dedicades a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.
Aforavila
És una plataforma de comercialització electrònica per al sector de l’agricultura ecològica i un punt de trobada en línia entre productors i consumidors de productes ecològics. És tot un exemple d’innovació aplicat al sector de l’agricultura ecològica i suposa l’adaptació de les seves necessitats reals mitjançant l’ús de les TIC. Té una mitjana de 12.500 visites i gairebé 900 usuaris. L’oferta consta de 25 venedors i 697 productes a la venta.
Maria Antònia Aloy > És titulada com a Tècnic en Empreses i activitats turístiques per la UIB i Especialista universitari en Cooperació per al Desenvolupament a la UIB. Actualment és consultora de projectes de R+D+i i responsable de comunicació a la Fundació iBIT, Illes Balears d’Innovació Tecnològica.
Granja la Selvatana
La Granja la Selvatana neix l’any 2000 de mans d’Ana Serra i el seu marit, però no és fins el 2004 que inicia la seva conversió a la producció agrícola. A partir del 2005 comencen a elaborar i comercialitzar la llet produïda a la pròpia granja.
Ana Serra > L’Ana va estudiar Geografia i Història a la Universitat de Navarra i més tard, Periodisme a la UPF. Després de fer diverses feines relacionades amb el periodisme i el disseny gràfic, l’any 1997 fa pràctiques a la granja de vacum de llet de l’avi, on l’aprenentatge i la passió per la feina la porta a 3 anys més tard, dirigir la seva pròpia granja.
Saviae
Saviae desenvolupa 4 aplicacions d’Internet: un directori de productes ecològics, una botiga virtual des d’on es podran fer compres en grup, un planificador de cultius i quadern de camp de l’horta ecològica i un gestor de menjadors escolars.
Oriol Costa > És president de www.dinamis.cat (Desenvolupament + Innovació Ambiental i Social). Promotor de l’emprenedoria social innovadora, impulsor de l’ecologia del capital, la biografia social i l’antroposofia. Implicat des de fa 10 anys ens projectes sostenibles com l’Observatori de Sostenibilitat de les Comarques Gironines. Darrerament concentra l’activitat entorn del www.saviae.cat, projecte innovador que promou una xarxa de productors i consumidors ecològics per practicar l’economia associativa.
Per què?
La Fundació puntCAT, a banda de gestionar el domini d’Internet .cat, té com a finalitat ajudar a potenciar la Societat de la Informació i trencar la barrera digital.
Com actors claus en aquest camp, amb les jornades puntXpunt es vol oferir a les empreses un entorn en que, de manera fàcil i amb exemples clars i reproduïbles, treguin el suc a les noves tecnologies.