,

SAVIAE al Congrès Internacional Comer en la Escuela

.
  

1er Congreso Internacional Comer en la Escuela 

Del 29 de mayo al 1 de junio en Catalunya.

Consulta el web en www.congresocomerenlaescuela.com

Consulta el programa, conoce al comité organizador y científico, o las condiciones de alojamiento…
Está todo preparado para que puedas venir.

Investigaciones, comunicaciones, experiencias, compartir en un espacio pensado para reflecionar sobre
Comer en la Escuela

Dynamis parciparemos con 2 comunicaciones.

Y nos comprometemos a dinamizar el congreso en las redes sociales

Congreso en las redes sociales.

Consulta, difunde y participa en el Congreso des de las redes sociales!
 Nuevo perfil en Facebook, Nuevo evento en Facebook
 Nuevo perfil en Twitter

Inscripción preferente hasta el 15 de abril

Consulta las diferentes modalidades de participación:
– Congreso: 30 y 31 de mayo, y 1 de junio de 2012
– Precongreso: 29 de mayo de 2012 para profesionales de la cocina en la Fundación Alícia

Más información aquí

Escuelas Savias 

Estemos preparando un nuevo proyecto de Dynamis para el 2012: Territorios Savios.

 Ahora seleccionamos “escuelas savias”. Aquellas que escogen  productos locales y/o ecológicos, y aprovechan las nuevas tecnologias para facilitar la gestión. Estamos preparando una aplicación para el autodiagnóstico del comedor: valorando el modelo de gestión, sensibilización, etc.
Si os interesa participar, contactad con nosotros, o si quieres más  información consulta visita el blog.
más información

Escoles Sàvies

Estem preparant el nou projecte de Dynamis pel 2012: Territoris Savis.L’objectiu és transferir la tecnologia del projecte SAVIAE.CAT (Serveis Avançats de Informàtica Agrària Ecològica) a la producció local.

Ara seleccionem Escoles que amb menjador amb productes locals i/o ecològics, i proveïdors (productors, gestors de menjadors).
Si esteu interessats en participar-hi, contacteu amb nosaltres.

Podeu consultar el projecte 2008-09 www.dinam.cat de Menjadors escolars ecològics. I a continuació teniu més informació de l’actual:


Acció: PORTAL PER ESCOLES AMB MENJADORS ESCOLAR ECOLÒGIC

PROJECTE TERRITORIS SAVIS. SABEM el que mengem

Promou: DYNAMIS, agricultura sostenible 2.0 + els socis promotors que s’hi apuntin!
Objectius:

  • Facilitar un espai per trobar escoles amb menjadors escolar ecològic i/o de productes locals.
  • Facilitar la compravenda de productes locals i/o ecològics.
  • Facilitar la gestió dels menjadors.

Breu Descripció:
Crear un portal per identificar les escoles amb menjadors ecològics:
seria un mercat com el www.saviae.com, però en comptes de “botigues”, hi hauria “escoles”. La idea quedaria en una mercat similar a aquesta proposta:
http://dinam.saviae.com/

Aquest portal donaria espai on cada escola, o gestor de menjador, podria mostrar gestionar les seves comandes de productes locals i/o ecològics, però també la gestió de venda de menús diaris.

En una segona fase es podria incloure’s la gestió de les activitats extraescolars, etc.

Calendari:
PROMOCIÓ DEL MERCAT:Abril de 2012

Si esteu interessats, i voleu més informació, envieu-nos una correu electrònic a saviae@dinamis.cat

El plat o la vida. Un documental per canviar el planeta menjant.

Hi ha molta informació que ens adverteix sobre l’alimentació actual: aliments tòxics i agressions al medi ambient. Tots i totes tenim una necessitat bàsica: menjar cada dia. Aleshores, entrem en crisis i pensem “què puc fer jo?” i automàticament després ens conformem pensant que “és el que hi ha”. 
us animem a ajudar a fer realitat aquest projecte necessari i valuòs.

Seguim comprant, cuinant i menjant.    http://www.elplatolavida.org/
En aquest documental descobrirem la fal·làcia alimentària dels menjadors col·lectius, a través de la vivència de la cuinera d’un geriàtric que es va veure obligada a remenar enlloc de cuinar, a oferir productes enlloc d’aliments i que passava vergonya en veure les cares dels seus comensals. Va decidir que allò no podia ser: ella havia decidit dedicar-se a la cuina per alimentar persones, no per omplir estómacs d’usuaris. El problema no era aquell negoci en concret, sinó en la base de tot: en els aliments i els interessos econòmics que genera i  en la cultura alimentària de la nostra societat. Es va informar, va investigar i va trobar una realitat que calia cambiar. Se’n va anar a la base de tot plegat: a les escoles. Educar en una bona alimentació als infants, obria la possibilitat d’un canvi progressiu i global per a generacions futures. L’escola, com a institució, és el punt de partida des del què podem construir un futur millor.
Polítics, empresaris, docents, cuiners i famílies. Tots tenen els seus interessos i preocupacions, però el que cada dia s’asseu davant del plat és el nen o la nena.
Menja o s’alimenta?
  • DILLUNS: Precuinats. Varetes de peix, bunyols de bacallà, crestes de tonyina, croquetes. Per les empreses és un plat de baix cost. Pel cuiner una bossa per fregir.
  • DIMARTS: Amanides. Apunta la recepta: tallem un iceberg (bola d’enciam de plàstic), obrim la llauna de: pastanaga ratllada, remolatxa ratllada, blat de moro (transgènic), olives… i, si li volem donar un punt de fresc, tomàquet d’Almeria que creix fora de temporada en hivernacles amb calefacció: ja tenim el color vermell en el plat. El cuiner obre llaunes i va amb compte de no tallar-se, és  un feina perillosa!
  • DIMECRES: Carn No podem dir carn a les coses que no ho són: les hamburgueses no haurien de ser roses, la vedella és vermella. Podem oferir carn cada dia: la producció massificada a les granges ens ofereix una proteïna a baix cost.
  • DIJOUS: Peix. La panga és l’estrella del rius contaminats de la Xina i dels plats del menjador. El cuiner no la coneixia, la seva mare tampoc, i ningú sap quina forma té quan és viva. Sempre l’agafem de la bossa, ja filetejada.
  • DIVENDRES: Verdura. Congelada i destemporalitzada. Volem que els nens mengin verdures. És molt bo per la seva salut! El cuiner obre la bossa i aboca el contingut a l’olla, ja tenim el plat: verdures grises, aigualides i sense gust.
Ja tenim el menú de la setmana: productes de dubtosa qualitat alimentària i greu impacte mediambiental. Els cuiners, grans obridors de llaunes i bosses,  preparen cada dia el dinar i els nens i nenes, a taula intentant alimentar-se i gaudir del plat.
Davant d’aquesta realitat, no podem restar indiferents dient “és el que hi ha!” podem demanar un canvi: les empreses han de comprar aliments de qualitat, els cuiners han de cuinar i els nens i nenes alimentar-se: El canvi és possible, ja és una realitat!
El plat o la vida” vol informar, inspirar i animar. De qui depén el canvi? De la consciència social, però sobretot, i en primer lloc, de les famílies. Com a usuàries poden decidir qui gestiona el servei de menjador de l’escola i com volen que ho faci,  ja sigui desde l’AMPA o des dels consells escolars.
El primer pas: rebre la informació, prendre consciència i exercir els nostres drets.